Lokal mat på markedsdagen

Spis lunsj i parken og handle inn varer for resten av uka! På Grønn Festival 2019 kommer det mange aktører som tilbyr lokale matvarer. I tillegg til Dyster Gård, Linnestad Gård, Kajahagene2223, Follo Catering og Leske kan du møte disse aktørene:

Svaheim Gård

Svaheim gård kommer på Grønn Festival med tomater og andre godsaker fra kjøkkenhagen. Grønnsakene er dyrket i god kompostjord fra sauene og hestene våre. For de som stiller på festivalen med søtsug, har vi de knallgode vaflene våre, kjent fra Sommertogdagen og SmakÅs. Gården ligger helt ytterst i Kroer, og vi kjøpte den i 2011. Vi gleder oss veldig til å selge grønnsaker for aller første gang på Grønn Festival! Vi tar dessuten imot bestilling på hele og halve lam, som leveres i september.


Mat fra Sudan

Abdelaziz kommer på markedet for å selge deilige falafler (vegetar) og kufta (lagt av kjøttdeig). Han har også nydelig hibiskusblomst saft.


Kollektivt Dyrka ~ matauk i felleskap

Kollektivt dyrka drives av et familiekollektiv som oppsto i studentmiljøet på Ås, en halvtime utenfor Oslo. Nå bor vi og lever sammen på en gård, røkter bier, har frittgående og glade unger, eggleggende høner og noen kaniner. Vi dyrker grønnsaker, høster av naturens grøde og lager diverse matprodukter av egne råvarer. Intensjonen er først og fremst å skape et sosialt og givende felleskap gjennom livsstil og matauk, dele erfaringer og kunnskap med hverandre – og lære barna våre at maten ikke kommer på bordet av seg selv. Til Grønn festival kommer vi med kortreist nyhøstet rørt og urørt honning, squash og hvitløk.


Ås Kooperativ BuaLogo 2019

Ås Kooperativ BUA er et ikke-for-profitt kooperativ drevet av studenter på NMBU som hjelper bønder å forsyne forbrukere lokalt. Vårt mål er bærekraftig forbruk og rettferdig handel for en bedre verden. På vei mot dette starter vi i det små.


Olivia & Jing

Olivia & Jing selger supergode hjemmelagede vegetariske dumplings av ulike slag.

Én kommentar Legg til din

  1. Bjørn Magne Berge sier:

    Wow !
    Dette ser spennende ut.
    Jeg kommer.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s