Glasskunst av Bente Kystad Syr

Bente Kystad Syr er en av kunstnerne du kan møte på markedsdagen. Her stiller hun med glassfusingkunst. I 2014 fikk hun NFUKs kunststipend med prosjektet «Fiskeren». Les om Bentes beskrivelse av seg selv som kunstner og prosjektet her:

Maleriene mine er fargerike, og motivet kommer litt sånn heseblesende etter og legger seg på plass. Jeg designer smykker og har laget min egen tetrapodekolleksjon. Støper ulikt kunsthåndtverk i betong, keramikk, epoxy og annet, samt jobber en del med glassfusingskunst. Jeg er innkjøpt av ulike kommunale og private institusjoner samt privatpersoner.

I 2014 mottok jeg NFUK kunststipend. Stipendet fikk jeg med – «Ønsker å reise dit lyset er på sitt vakreste og været på sitt verste». Dette var mitt første møte med Berlevåg og jeg kjøpte et nedrivingshus og nå bor jeg ca halve året der.

«Alle» lo av meg da jeg sa jeg skulle bygge opp huset istedenfor å rive det. Nå ler ingen.
Jeg har en hengekøye på kjøkkenet og når jeg ligger i den så ser jeg ut til venstre Barentshavet rett frem har jeg en vegg hvor det henger et gammelt trykk av en Fisker og ut til høyre ser jeg Barentshavet og hvis jeg snur litt på hodet så ser jeg vindmølleparken oppe på fjellet.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s